Mainos

Viennin synkkyys ei helpotu

Viennin synkkyys ei ole osoittanut hälvenemisen merkkejä. Tullihallituksen mukaan Suomen viennin arvo oli elokuussa hieman yli 3,1 miljardia euroa. Pudotusta vuoden takaisesta oli jopa 38 prosenttia. Tuontikin supistui vuoden takaisesta noin kolmanneksen.

Elokuussa vientiä painoivat etenkin viestintälaitteet ja metallit, joiden viennin arvo jäi alle puoleen viimevuotisesta. Selvässä laskussa oli myös koneiden ja laitteiden, sähkölaitteiden, moottoriajoneuvojen ja öljytuotteiden vienti.

Tullihallituksen mukaan ulkomaankaupan rakenne on muuttunut niin viennissä kuin tuonnissakin viime kuukausien aikana. Metalli-, kone- ja kulkuneuvoteollisuuden tuotteiden viennin arvo on selvästi vähentynyt.

(MTV3 - STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.