Mainos

Eläimet hupenevat Afrikan kansallispuistoista

Isojen nisäkkäiden määrä Afrikan maiden kansallispuistoissa on pudonnut rajusti viime vuosikymmeninä, käy ilmi tuoreesta tutkimuksesta. Leijonia, puhveleita ja muita nisäkkäitä ovat verottaneet muun muassa metsästys ja maanviljely.

Selvityksessä vertailuvuotena oli 1970. Isojen nisäkkäiden määrä oli vuoteen 2005 mennessä pudonnut 59 prosenttia. Sarvikuonoja ja norsuja ei ollut mukana tutkimuksessa.

Raportin mukaan tulokset osoittavat, että suojelualueet eivät ole lieventäneet ihmisten suurille nisäkkäille aiheuttamaa uhkaa.

- Tulosta ei ehkä voi pitää yllättävänä, Unepin edustaja Nick Nuttall sanoo. - Afrikan väestö on kasvanut valtavasti vertailuvuodesta. Metsästykselle on ollut valtavat paineet.

Lisää paineita luo tarve kasvattaa maanviljelysalueita.

Nuttallin mukaan nyt olisi tarpeen selvittää, onko eläinten määrä huvennut vielä enemmän suojelualueiden ulkopuolella.

Koko maanosan kattavaan selvitykseen osallistui asiantuntijoita muun muassa YK:n ympäristöohjelmasta Unepista.

(MTV3 - STT)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.