Mainos

Ensimmäisen australialainen lentokone pysyi koossa pianonkielillä

Australiassa pienessä Mia Mian kaupungissa Melbournen pohjoispuolella on juhlittu australialaisen ilmailun satavuotista historiaa. Ensimmäinen australialainen lentokone rakennettiin sata vuotta sitten maatilalla ilman minkäänlaista asiantuntijoiden tai piirustusten apua.

Vielä nykyäänkään asiantuntijat eivät ole onnistuneet pääsemään täysin selville maanviljelijä John Duiganin rakentaman koneen saloista. Koneesta tehdyn jäljitelmän moottori ei suostunut käynnistymään, mutta katseltavaa siinä silti riitti.

Duiganin alkuperäistä konetta säilytetään Melbournen museon varastorakennuksessa.

Duiganin saavutuksen kerrotaan olevan vaikuttava jo senkin takia, että tarvittavia osia ei aikoinaan ollut. Maanviljelijä Duigan rakensi koneen nuorena yhdessä veljensä kanssa täysin itse.

Duiganin lentokone pysyi koossa pianonkielien avulla. Duiganin lentokone lensi tai oikeastaan hyppäsi ensin seitsemän metrin matkan. Onnistuneen ensilennon innostamana Duigan asensi koneeseen isomman potkurin ja vesijäähdytyksen.

Tämän jälkeen hän onnistui lentämään jo 200 metrin matkan. Duiganin veljenpoika kertoo olevansa erittäin ylpeä setänsä sata vuotta sitten tekemästä saavutuksesta.

(MTV3 - APTN)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.