Mainos

Jättipandat hupenevat Kiinassa

Kiina joutuu ponnistelemaan entistä kovemmin pandakannan takaamiseksi. Maassa avataan pian jo viides pandojen hoitola Hunanin maakuntaan Keski-Kiinassa. Maailman luonnonsäätiö päätti hiljattain tukea neljällä miljoonalla eurolla Kiinaa pandojen suojelutyössä.

Pandoja elää vapaana luonnossa enää noin 1600 yksilöä.

Villeinä elävien pandojen elintila kapenee jatkuvasti eikä ruokaa ole aina riittävästi. Täysikasvuinen panda voi popsia bambua kymmeniä kiloja päivässä.

Luonnossa panda syö normaalisti yhden alueen tyhjäksi ja siirtyy sitten toiselle alueelle etsien tietynlaista bambumetsää. Erityisesti keväällä ne hakevat bambuversoa, joka on niiden erityisherkkua ja voivat kulkea hyvinkin kauas niitä etsimään.

Pandat ovat käyneet niin harvinaisiksi, että Kiina ole enää vuoden 1984 jälkeen lahjoittanut niitä pysyvästi maailman eläintarhoihin, vaan ne ovat lainassa 10 vuotta kerrallaan.

Katso Petri Sarasteen raportti Chengdu Sichuanista

(MTV3)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.