Mainos

Norjan Jagland valmistelee uusia Lähi-idän neuvotteluja

Norjaan puuhataan Lähi-idän rauhanneuvotteluja. Asialla on Norjan työväenpuolueen johto.

Norja

Norjan työväenpuolueen johtaja Thorbjörn Jagland aikoo kutsua israelilaisia ja palestiinalaisia neuvottelemaan rauhasta Osloon. Hän on jo ollut yhteydessä kumpaankin osapuoleen.

Jagland sanoi Verdens Gang -lehdelle, että israelilaisten ja palestiinalaisten edustajat saapuvat Osloon niin pian kuin Lähi-idän tilanne sallii. Jagland toivoo saavansa Norjan hallituksen mukaan esittämään neuvottelukutsun.
Israelin puolelta Jagland on ollut yhteydessä rauhanprosessin puolesta toimivaan ryhmään, jonka jäsenistä tunnetuin on ulkoministeri Shimon Peresin entinen avustaja Yossi Beilin. Hän vastustaa Israelin työväenpuolueen osallistumista nykyiseen pääministeri Ariel Sharonin hallitukseen.

Palestiinalaisten puolelta Oslon neuvotteluihin osallistunevat palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin avustajat Saeb Erekat ja Yasser Abed Rabbo. Uusista neuvotteluista mahdollisesti syntyvää sopimusta voitaisiin Jaglandin kutsua toiseksi Oslon-sopimukseksi. Vuonna 1993 solmittua ensimmäistä Oslon sopimusta ryhdyttiin jo toteuttamaan, mutta nyt se on kaatunut 18 kuukautta kestäneisiin väkivaltaisuuksiin.

Monet Osloon kutsuttavista henkilöistä osallistuivat jo Camp Davidin ja Taban rauhanneuvotteluihin. -He ovat pitäneet yhteyttä edelleenkin ja neuvotelleet niin kuin varsinaisissa neuvotteluissa neuvotellaan, Jagland kertoi.

(STT)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.