Mainos

Sirkat ja toukat ovat tulevaisuuden sisäfilee?

YK etsii keinoja vähentää lihan kulutusta maailmassa. Lihankulutuksen vähentäminen on YK:n mukaan yksi keino vähentää nälänhätää ja hidastaa ilmaston lämpenemistä.

Karjan ja sikojen kasvattaminen vaatii runsaasti sekä tilaa että rehua, eivätkä maapallon resurssit riitä lihankasvatukseen väestön yhä kasvaessa.

Lihan korvaaja saattaa löytyä hyönteisistä, kertoo The Daily Mail -lehti.

Hyönteiset ovat ravitsevia ja ne vaativat kasvatukseen vain murto-osan siitä tilasta ja rehusta mitä perinteinen lihatuotanto vaatii. Lisäksi jotkut hyönteislajit sisältävät jopa kaksi kertaa niin paljon proteiinia kuin liha ja kala, kirjoittaa lehti.

Toukkavaiheessa hyönteiset sisältävät myös erittäin runsaasti rasvoja, vitamiineja ja kivennäisaineita.

Se, että länsimaalaiset kokevat hyönteiset ravinnonlähteenä epämiellyttävinä, tekee meistä maailmanlaajuisesti katsottuna varsin outoja. Arviolta neljä viidestä maapallon asukkaasta hyödyntää hyönteisiä ruokavaliossaan tänä päivänä. Monissa kulttuureissa hyönteiset ovat lisäksi arvostettua herkkua ja tärkeä proteiinin lähde.

Esimerkiksi Thaimaassa arvellaan olevan yli 15 000 heinäsirkkafarmia ja Etelä-Afrikassa matojen kasvatus on kymmenien miljoonien dollareiden bisnes.

(MTV3)

Lue lehden juttu täältä.

Katso Emilia Mölsän juttu

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.