Mainos

Turkin ulkoministeri syyttää EU:ta Turkin nöyryyttämisestä

Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu syyttää Euroopan unionia Turkin "nöyryyttämisestä" ja vaatii EU:ta sallimaan turkkilaisille viisumivapaan matkustamisen vastineeksi siitä, että Turkki auttaa Eurooppaa pakolaiskriisin hoidossa.

Cavusoglu kertoi näkemyksistään Bild-lehden haastattelussa.

EU:n ja Turkin suhteet ovat kiristyneet Turkin heinäkuisen vallankaappausyrityksen jälkimainingeissa. EU on kritisoinut Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin kovia otteita vallankaappausyrityksen jälkeen.

EU:n mukaan presidentin toimet saattavat rikkoa ihmisoikeuksia ja sitä myötä ehtoja, jotka viisumivapaudelle ja Turkin EU-jäsenyysneuvotteluille on asetettu.

Cavusoglun mukaan Eurooppa on vallankaappausyrityksen jälkeen pikemminkin "nöyryyttänyt kuin auttanut" Turkkia. Hänen mukaansa Turkki on ponnistellut täyttääkseen EU:n ehdot, mutta saanut palkakseen "vain uhkauksia, loukkauksia ja täyttä torjuntaa".

Cavusoglun mukaan EU:n on noudatettava omaa osuuttaan alkuvuonna neuvotellusta Turkin ja EU:n pakolaissopimuksesta eli sallittava viisumivapaus.

Viisumivapaus vaatii jäsenmaiden ja Euroopan parlamentin hyväksynnän. Turkki on aiemmin sanonut, että jos viisumivapautta ei myönnetä syksyllä, maa luopuu pakolaissopimuksesta.

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.