Mainos

Tutkijat kehittivät lähes sulamattoman jäätelön

Brittitutkijat ovat kehittäneet jäätelön, joka ei juuri sula helteessäkään.

Uraauurtavan keksinnön mahdollistaa BsIA-proteiini, jota esiintyy luonnossakin joissakin ruoka-aineissa. Ihmeproteiini tekee jäätelöstä hyvin pehmeää ja kiinteää. 

– Proteiini sitoo yhteen jäätelön ilman, rasvan ja veden ja tekee sen koostumuksesta superpehmeää, Edinburghin yliopiston tiedotteessa ylistetään.  

– Lapsuusmuistot jäätelön tahmaamista käsistä voivat kohta olla historiaa, jatkaa yliopisto.

Edinburghin ja Dundeen yliopiston tutkijoiden kehittämä ainesosa voi olla kaupallisessa käytössä 3-5 vuoden kuluessa.

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.